Scrisoare de la Lucia Serbanescu

Scrisoare de la Lucia Serbanescu

de Panait Istrati


Braila, 22 iunie 1933


Maestre,


Iertati-ma daca va supar si va tulbur un moment linistea, in locasul in care v-ati retras pentru a ingriji de sanatatea Dvs.
De mult astept prilejul sa va pot intalni si vorbi, dar evenimentele mi-au fost potrivnice.
Fiind o fiicsa a Brailei (sotul meu este fiul poetului brailean, Theodor Serbanescu) speram ca-mi va fi usor sa vorbesc personal; dar nu ati mai venit prin Braila. De aceea am luat hotararea sa va scriu, sperand ca veti ierta cutezanta mea si ca veti binevoi a raspunde rugamintii mele.
As dori sa mi se publice intr-o revista franceza cateva traduceri ce le-amf acut din autorii nostgri moderni si va rog mult de tot sa ma ajutati, dandu-mi o recomandatgie pentru una din ele. As prefera o revista care se trimite si in Romania, ca de ex: Candide, Les nouvelles literaires, Excelsior etc.
Va trimit tri nuvele de Rebreanu pe care le-am tradus si pe cari as vrea sa le dau publicitatii. Aceasta ca o introducere pentru o lucrare mai mare pe care am intreprins-o.
Daca ati consimti sa scrieti cateva randuri in favoarea mea, ar fi pentru mine un "sauf conduit" in lumea editorilor parizieni si n-as avea destule cuvinte sa va multumesc.
Va cer inca o data iertare pentru deranjul ce vi-l cauzez si va rog, mastere, sa primiti toate multumirile mele anticipate, impreuna cu profunda admiratie ce va pastrez.

Lucia Serbanescu
Scrisoare de la Lucia Serbanescu


Aceasta pagina a fost accesata de 2141 ori.
{literal} {/literal}