Scrisoare de la Nicu Constantinescu

Scrisoare de la Nicu Constantinescu

de Panait Istrati

Braila, 13 Iulie 1931

Draga Panaitache,

Scrisoarea ta a cazut ca o bomba dei dr. Georgescu ma prevenise de cele ce vei avea de indurat din cauza ...; Cat de michiduta al Polixeniei , el imi spune in limba lui mult mai mult de cate imi spui tu. Stam intr-o stare grozava de neliniste stiindu-te atat de departe de noi. Nu ma indoiesc ca Magda - te ingrijeste; cel putin atat meriti si tu de la ea, ceea ce-ti trebuie si cum? De ce D-rii au ales Mentonul si nu ti-au recomandat Montana? Lasa-i dracului de ardie si celelalte, ca de se vor trece, vor veni si altii; iar mandra ta coliba sta pe loc si te asteapta. Chestia este, numai sanatatea ta.
Suntem dezorientati, nebuni. Polixeni plange mereu, vreau eu sa ma tin mai tare, dar nu pot si cad convins de ea, m-a innebunit. Ma roaga ca sa-i scriu Margai ca sa aiba cat mai multa grija de tine, sa nu precupeteasca nici un fel de sacrificiu.
Daca ai fi mai aproape as lua-o razna si in cel mult o luna as fi langa tine, dar asa... Nu lasa intervale si scrien-ne cat mai des de starea ta, iar daca tu nu poti, sa ne scrie Magda.
Am primit si eu o scrisoare de la Isaac in care imi scrie ca s-a vindecat de boala lui (diagnosticata de mine, Vida-Debora). Lucreaza la doua volume, unul despre tine si un altul. Si sta mai mult la tara. Tie ce-ti scrie, tot asa? Stam in asteptarea de vesti bune de la tine, pana atunci te imbratisam cu toata caldura sfletelor noastre, iar Margai cate o strangere de mana.
Ai tai
Nicu si Polixeni.

Scrisoare de la Nicu Constantinescu


Aceasta pagina a fost accesata de 2333 ori.
{literal} {/literal}