Scrisoare de la Panait Istrati catre Anna Munsch - Sambata, 21 aprilie 1923, dimineata

Scrisoare de la Panait Istrati catre Anna Munsch - Sambata, 21 aprilie 1923, dimineata

de Panait Istrati

Sambata, 21 aprilie 1923, dimineata

Anna, plec astazi! Aminteste-ti ca la ora doua si 26 minute, tot sufletul meu va porni spre tine pentru a-ti spune la revedere! Si de la fereastra vagonului meu iti voi trimite cele mai pasionate sarutari, amintiri de neuitat si asigurarea celei mai de nezdruncinat prietenii!
Cat de mare trebuie sa-ti fie nelinistea, biata mea prietena! Sa te tarasti acolo la bratul unui nenorocit, stiind ca la Paris esti asteptata de doua fiinte care te indragesc si pe care tu le iubesti : o prietena, care este dezolata de lunga ta absenta  si un prieten, "marele tau prieten", cel mai fericit dintre indragostiti, cel mai nerabdator sa-si regaseasca iubita.

Pe drum - Adio Nisa!

Condus la gara de Aldo si Bernard, ochii mei nu au incetat nici o clipa sa caute dulcea infatisare a celei mai iubite femei din lume! Si, imbratisandu-i pe cei doi bravi prieteni, tu erai cea pe care o imbratisam si, pasandu-mi mainile pe gura, la tine ma gandeam, tie iti trimiteam sarutarile!
Oh, prea iubita mea Annette, daca ai sti cat imi este inima de sfasiata in acest moment! NU mai respir aerul pe care-l respiri tu, nu mai mergem pe aceleasi trotuare, nu mai vedem aceleasi privelisti si o mare departare se interpune intre noi si se mareste pe masura ce trenul goneste!
Vei face tot posibilul sa te intorci la Paris? Da, Anna, fa-o repede!


Ora trei si jumatate

Iata, Cannes, Anna! Iata Croisette, insula S-te Marguerite si vapoarele si nostalgia plimbarii noastre de neuitat!
Dar cata tristete in acest moment! Sunt singur si natura insasi este trista de a nu te vedea langa mine! Cerul este sumbru, marea agitata si peisajul ma intreaba temator ; - Nu esti cu ea? Esti singur?
Si trecand de Cannes, pierd ultima urma a scumpei tale siluete! La revedere, Anna, la revedere cu orice pret!




Scrisoare de la Panait Istrati catre Anna Munsch - Sambata, 21 aprilie 1923, dimineata


Aceasta pagina a fost accesata de 2212 ori.
{literal} {/literal}