Scrisoare de la Stan Golestan

Scrisoare de la Stan Golestan

de Panait Istrati


Paris, 19 mai 1933

Scumpe Istrati

Am avut o placere foarte mare primind scrisoarea ta. Pe noi, cei saraci nu ne mai rasfatesti cu stiri ... insa Dna Paula, dupa cat mi s-a spus (caci eu n-am vrut nicidecum sa ma embrasezi cu o burgheza zgarcita ... de-abia am scapat de asa ceva ...) primesti scrisori impodobite cu poezie si strofe lirice ... En fin ... sunt incantat ca D. Branisteanu ti-a transmis cele doua discuri si poti sa mai asculti putin duhul meu fixat intr-o materie neagra ... Inchipuie-ti ca discul de Alto Allegro de Concert, era cat si cat sa capete premiul I la concursul Grand Prix de Candide; Citesc aceasta in darea de seama de la Palmares ... se vede ca s-a intrigat mult la acest concurs - habar n-am avut - dupa cum stii, eu nu sunt in stare sa alerg dupa voturi ... la membrii din juriu.
Iti anunt ca am ispravit un poem pentru flaut si pian - si in amicitia ta am intitulat La Pastorale du Baragan si ca epigrama am pus:
"S-aude iar cantand cavalul de departe, trist si vag,
E-o doina de la stana, jalea unui dor pribeag".

Cu posta de astazi ti-am trimis Laoutar care aparuse in Editura lui (cuvant indescifrabil) si e in acelasi pachet un Concerto Roumain pentru Dl. Malaxa ... inginerul ... nu-i cunosc adresa dar, prin tine poate ca voi putea scoate ceva si voi putea veni in tara pentru vara aceasta. In tine complimentele mele in jurul tau si din toata inima je reste ton ami, admirateur et afectueusement devoue,

Stan Golestan




Scrisoare de la Stan Golestan


Aceasta pagina a fost accesata de 2359 ori.
{literal} {/literal}